8



Morgonen därpå vaknade Agaton med tusen idéer till sin maskin och så fort han druckit sitt morgonkaffe tog han genast fram sin väska med ritningar och inspiration från gårdagen.

Där var papper med streck i alla möjliga riktningar. ”En skruv här och en skruv där” stod det med pilar härs och tvärs. ”Magnetism?” stod det på ett annat ställe. Det var något han behövde fundera mer på. Men så nästa papper kände han inte igen.

”Då och då faller det stjärnor…” läste han högt för sig själv. Det här var inte hans papper. Och hur mycket han än lärt sig att man inte ska läsa andras papper. Så kunde han inte låta bli.

”…De säger att om man tittar riktigt noga och riktigt länge på den mörka natthimlen så kommer man till slut få se det, se ett stjärnfall…”

9 kommentarer:

Anonym sa...

Meen åååh ville läsa imorgon men såg att den redan var ute :O haha fasiken då

Anonym sa...

Så himla mysig! Jag längtar efter att de träffar varandra <3
Varför blir alla romantiker runt jul?

Anonym sa...

Åh så romantiskt! Jag vill genast läsa mer.

Anonym sa...

Nu börjar dethär bli riktigt spännande :) En perfekt kalender när man inte orkar hänga med julkalendern eller har en egen av choklad. :)

Anonym sa...

Ni borde skriva nästa års SVT-kalender!

Anonym sa...

Åh, vad fint! :)

Anonym sa...

Så otroligt fin :)

Anonym sa...

Underbart spännande och intensivt :)

Anonym sa...

Spännande! :)
Vilken otroligt härlig bild :) Jag imponeras av sättet du/ni illustrerar! Så rent och stilfullt men samtidigt fullt med charm och personlighet :)